Η αρχή της πορείας

Αναχωρήσαμε χθες από το αεροδρόμιο Λάρνακας, μέσω Πολωνίας, για Γερμανία. Για να ξεκινήσουμε την «Πορεία Ελευθερίας», την αντικατοχική πορεία των μοτοσικλετιστών στη μνήμη των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού. Αφού παραλάβαμε τις μοτοσικλέτες από το τελωνείο του Αμβούργου, οι οποίες είχαν σταλεί πριν ενάμιση μήνα από το λιμάνι Λεμεσού και τις ετοιμάσαμε για το μεγάλο εγχείρημα, ξεκινήσαμε για Βερολίνο και την Πύλη του Βραδεμβούργου. Εκεί μας περίμεναν Κύπριες φοιτήτριες στο Βερολίνο, οι οποίες μοίρασαν λουλούδια στα μέλη της Πορείας. Επίσης, διανείμαμε διαφωτιστικό υλικό στους περαστικούς ενημερώνοντάς τους για την τουρκική εισβολή και κατοχή του νησιού μας, αλλά, βεβαίως, και για τη θυσία των δύο ηρωομαρτύρων μας.

Μετά από 20 χρόνια, στην καρδιά της ελεύθερης Ευρώπης, εμείς ακόμα αγωνιζόμαστε για τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια, τα ιδανικά για τα οποία έδωσαν τη ζωή τους ο Τάσος και ο Σολωμός. Μαρσάρουμε για να ακούσουν όλοι ότι στην Κύπρο υπάρχουν ακόμα κατεχόμενα ευρωπαϊκά εδάφη και ότι τα ανθρώπινά μας δικαιώματα παραβιάζονται εδώ και 42 χρόνια.

Με τη βοήθεια του Θεού, τις ευχές των γονέων των ηρώων μας, κας Τασίας και κου Σπύρου, αλλά και την τόλμη των νικητών, ξεκινήσαμε.

Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού
Βερολίνο, 16 Ιουλίου 2016