Διάσκεψη Τύπου

Διάσκεψη Τύπου με αφορμή το δεκαήμερο οδοιπορικό μνήμης και αξιοπρέπειας (1-11 Ιουλίου 2021) καθώς και τη μεγάλη εκδήλωση στην Πλατεία Ελευθερίας (17 Ιουλίου 2021) πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη 29 Ιουνίου, η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού». Εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας ενημέρωσαν τα ΜΜΕ για την πραγματοποίηση του οδοιπορικού που φέρει τον τίτλο «Η μνήμη τρέχει ξανά» και γίνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από τις δολοφονίες των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού και 200 από το ξέσπασμα της Ελληνικής Επανάστασης.

Η αποστολή θα ξεκινήσει την Πέμπτη 1 Ιουλίου από τη Θεσσαλονίκη και θα διασχίσει τόσο τη Βόρεια Ελλάδα, τη Θράκη, τη Μακεδονία, όσο και την Ήπειρο, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την Αττική και την Κρήτη πριν καταλήξει στην Κύπρο, στις 11 Ιουλίου. Το οδοιπορικό της «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού» έχει και τον χαρακτήρα διαφώτισης για το πρόβλημα της Κύπρου, καθώς θα διανεμηθεί ενημερωτικό τρίπτυχο σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Οι μοτοσικλετιστές θα επισκεφτούν συμβολικά σημεία της Ελλάδας, όπως τα ελληνοτουρκικά σύνορα, το Οχυρό Ρούπελ, το Μεσολόγγι, το Ναύπλιο, την Κρήτη, τα Καλάβρυτα, με σκοπό να επανατοποθετηθεί η ιστορική συνείδηση και η ανάγκη ενότητας του Ελληνισμού. Σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές, θα τονιστεί σε ανώτατο βαθμό το νόημα της ιστορικής συνέχειας, με ονοματοδοτήσεις οδών «Ισαάκ – Σολωμού» στην Αλεξανδρούπολη, στο Ναύπλιο και αλλού.

Σκοπός του οδοιπορικού είναι και η προώθηση του αιτήματος για εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης όσων καταζητούνται για τις δολοφονίες της 11ης και 14ης Αυγούστου 1996. Με την επιστροφή στην Κύπρο, η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού», θα διοργανώσει μεγάλη εκδήλωση μνήμης και τιμής στην Πλατεία Ελευθερίας στις 17 Ιουλίου, με μουσικά σύνολα και τραγουδιστές από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού 1-11 Ιουλίου 2021.

Η μνήμη τρέχει ξανά: Από τη Θράκη στην Κερύνεια, από την Μακεδονία στην Αχαιών Ακτή