ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού» έχει συσταθεί από μια ανεξάρτητη ομάδα νέων ανθρώπων από το 2008, έχοντας ως βασικό στόχο τη διατήρηση της μνήμης της θυσίας των Ισαάκ – Σολωμού και την ανάδειξη στην κοινωνία μας των μηνυμάτων που πηγάζουν μέσα από τη θυσία δύο συνανθρώπων μας. Επιπλέον, στοχεύει στη συνέχιση του θεσμού της πορείας των μοτοσικλετιστών ως συμβολικού μέσου διεκδίκησης του δικαιώματός μας στη ζωή και στο σεβασμό της ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, τα οποία στερούμαστε στην Κύπρο λόγω της τουρκικής εισβολής και κατοχής της πατρώας γης.

logoΑποκορύφωμα των πορειών των μοτοσικλετιστών αποτέλεσε η αντικατοχική πορεία που διοργανώθηκε το 1996. Κύπριοι και ξένοι μοτοσικλετιστές ξεκίνησαν από το Βερολίνο με στόχο να τερματίσουν στην Κερύνεια. Με την απαγόρευση από τις κατοχικές αρχές της ελεύθερης πρόσβασης προς την κατεχόμενη Κερύνεια, οι μοτοσυκλετιστές διαδήλωσαν σε διάφορα σημεία όπως στο Σοπάζ και στη Δερύνεια. Ο τουρκικός στρατός έδειξε για μια ακόμη φορά το σκληρό και απάνθρωπο πρόσωπό του, δολοφονώντας άνανδρα τον Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού. Μετά τις δολοφονίες των Ισαάκ και Σολωμού το κίνημα των μοτοσικλετιστών εξασθένησε αλλά δεν εξαφανίστηκε.

Η νεολαία και η κοινωνία μας γενικότερα έχει ανάγκη από το σύστημα αρχών και αξίων που μας δίδαξαν οι δύο ήρωες. Πιστεύουμε ότι αποτελεί καθήκον όλων όπως η μνήμη των ηρώων μας και τα μηνύματα του αλτρουισμού, του ηρωισμού και της αυτοθυσίας τους, να τιμώνται με σοβαρότητα, σεβασμό και υπευθυνότητα, μακριά από οποιεσδήποτε εθνικιστικές εξάρσεις και σκοπιμότητες.

Σκοπός μας

Δεν μπορεί να είναι άλλος από τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην τουρκική κατοχή, τη διατήρηση της μνήμης των ηρώων μας και τη μεταλαμπάδευση των μηνυμάτων της θυσίας τους.

Ως τέτοια, αντιλαμβανόμαστε την αγάπη για την ελευθερία της πατρίδας, τη διατήρηση της εθνικής αξιοπρέπειας και της τιμής, τον αλτρουισμό, την ανιδιοτελή προσφορά στην κοινωνία.