Πορεία 2011

Τα μαθήματα από τις προηγούμενες πορείς, του 2008 και 2009 μας δίδαξαν πολλά. Σημαντικότερο μάθημα, είναι ότι η σοβαρότητα και υπευθυνότητα επιβραβεύεται.

  • Για πρώτη φορά, μοτοσυκλεττιστές από την Πάφο συμμετείχαν στην Πορεία. Η προσπάθεια τους υποδειγματική. Οδήγησαν από το δυτικότερο άκρο της Κύπρου, στο ανατολικότερο, στις συνθήκες του Κυπριακού καλοκαιριού.
  • Επίσης για πρώτη φορά, αντιπροσωπεία των μοτοσυκλεττιστών επισκέφθηκε το σπίτι της οικογένειας Ισαάκ, μετά την κατάθεση στεφάνου στην Νεκρή Ζώνη.

Το 2011 ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά για τον Κυπριακό Ελληνισμό. Οι διαπραγματεύσεις στο Κυπρακό, για ακόμα μια φορά απέδειξαν την διάθεση της πολιτικής ηγεσίας για υποχωρήσεις, σε σημαντικά ζητήματα που άπτονται επί των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η τραγωγία όμως στο Μαρί και ο θάνατος 13 συνανθρώπων μας, στο βωμό του καθήκοντος, εξαιτίας της ανικανότητας των αρμόδιων πολιτικών προσώπων να λάβουν τις σωστές αποφάσεις, ήταν το γεγονός που σημάδεψε την Πορεία των Μοτοσυκλεττιστών.

  • Η Πορεία του 2011 αφιερώνεται και στους 13 Νεκρούς του Μαρί.
  • Κατά την κίνηση προς το κοιμητήριο Παραλιμνίου, διήλθαμε μαζικά μέσω Παραλιμνίου στο οδόφραγμα της Δερύνειας.
  • Μετά το τρισάγιο στο Κοιμητήριο Παραλιμνίου διεξήχθηκε Εκδήλωση στην Κεντρική Πλατεία Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι με κεντρικό θέμα: «Από τη Δερύνεια στην Κερύνεια».

Η Υπόσχεση δεδομένη: Ραντεβού και του χρόνου.