Η μνήμη τρέχει ξανά – 4η μέρα

Σε χώματα που μυρίζουν Κύπρο περπάτησαν οι μοτοσικλετιστές κατά την τέταρτη μέρα του οδοιπορικού μνήμης και αξιοπρέπειας, Κυριακή 4 Ιουλίου 2021. Πρώτος σταθμός το Άλσος Αγνοουμένων Κύπρου στην Ξάνθη, που έγινε με το μεράκι και τον ιδρώτα μερικών ανθρώπων, για να θυμούνται στη Βόρεια Ελλάδα την ανοικτή πληγή της Κύπρου. Οι στιγμές ήταν συγκινητικές στον δρόμο για το Αυξέντιο, το μνημείο του ήρωα υπαρχηγού της ΕΟΚΑ Γρήγορη Αυξεντίου.

Η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού» αισθάνεται υπόχρεη στην κυρία Ελένη Χατζηγεωργίου και στον Σύλλογο Κυπρίων Ξάνθης για όλα όσα προσφέρουν στη μνήμη, στην αξιοπρέπεια, στον αγώνα της Κύπρου. Η αντάμωση μαζί τους ήταν μια ανάταση για το υπόλοιπο του οδοιπορικού, μια ώθηση για τους μοτοσικλετιστές και τη μνήμη.

Παρόμοια ώθηση και στο Σιδηρόκαστρο του Γεώργιου Κατσάνη. Η επίσκεψη στο μνήμα του, ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη θυσία του στην Κύπρο του 1974. Αναγκαία κατάθεση και στο Οχυρό Ρούπελ, ένα «κάστρο» που προσέφερε τα μέγιστα στην εθνική αντίσταση του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Αυξέντιο

Άλσος Αγνοουμένων

Σιδηρόκαστρο του Γεώργιου Κατσάνη

Οχυρό Ρούπελ